Waar ben je naar op zoek?
Categorieën
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Overzicht van IFS (informed) coaches en therapeuten

Helaas heeft IFS nog geen plaats in de reguliere GGZ. Wel komen er gelukkig steeds meer therapeuten die op eigen initiatief de IFS opleiding volgen en hopelijk volgen er ook steeds meer GGZ instellingen die hun mensen hierin steunen. Mocht je afhankelijk zijn van het reguliere circuit vraag dan bij de GGZ instelling specifiek om IFS. Dit zal helpen dat IFS uiteindelijk steeds meer en meer omarmd wordt door de GGZ.

Mocht je in de tussentijd zelf op zoek willen gaan naar een IFS (informed) coach of therapeut dan vind je hieronder een overzicht van mogelijkheden om IFS (informed) coaches en therapeuten te vinden.

Zie onderstaand overzicht voor het vinden van een IFS (Informed) coach of therapeut:

  • Mocht ik zelf een cliënten stop en / of wachtlijst hebben en je graag een doorverwijzing ontvangt naar iemand vanuit mijn netwerk dan kun je contact zoeken met mij voor een overzicht van de mensen die bij mij de IFS informed opleidingen hebben gevolgd. Mail mij gerust om dit overzicht te ontvangen (Annechien.Scholte@KaribuCoaching.nl). Voor de mensen die bij mij de IFS Informed training gevolgd hebben, organiseer ik maandelijks een online vragenmoment waarin ze alle vragen vanuit de praktijk kunnen stellen én we de nieuwste kennis en inzichten delen. Daarnaast is er voor de leden uit mijn netwerk de mogelijkheid voor intervisie en supervisie onder mijn begeleiding. Mocht je met één van deze mensen aan de slag gaan en tegen iets aanlopen waar jullie samen niet uitkomen dan kun je altijd contact opnemen met mij, zodat ik mee kan kijken in wat er speelt.
  • De website van IFSinNederland.nl (IFSinNederland.nl). Daar staan de mensen op die de training gevolgd hebben bij In de Smeltkroes en Nina van der Hoek.
  • Mocht je online willen werken en een andere taal geen probleem zijn dan kun je ook altijd de database van het IFS Instituut (IFS Directory | IFS Institute (ifs-institute.com) raadplegen. Hierin staan alle coaches en therapeuten die één of meerdere Levels bij het IFS Instituut hebben afgerond.
  • Ook online maar wel in het Engels op de website van IFSCA vind je een overzicht van coaches en therapeuten wereldwijd (IFS Directory – IFSCA) . In dit geval degenen die bij het IFSCA de IFS informed opleiding hebben gevolgd (zie ook het artikel over ‘Waar kan ik een IFS training volgen).

Tot slot: IFS is niet altijd de beste ingang voor iedereen. Soms biedt een andere therapie op dat moment een betere ingang. Welke therapieën dat mogelijk zijn en linkjes naar databases waar je coaches / therapeuten kunt vinden kun je heel goed vinden op Traumanet.nl (www.Traumanet.nl)

Inhoudsopgave