Workshops

Ben je op zoek naar meer rust in je hoofd, meer balans, meer energie en wil je meer kunnen loslaten en genieten in het moment? Probeer je al langere tijd vanuit je hoofd en met goede voornemens om die verandering tot stand te brengen, maar lukt dit niet? Daadwerkelijke en blijvende verandering vindt vaak plaats op een dieper niveau. Deze workshop reeks combineert de theorie als kapstok met concrete lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen. Zo kun je de kracht in jezelf terug vinden, loskomen van dat wat je remt en worden wie je in de kern bent. Als je dat volgt, komt er vanzelf ruimte, meer balans, meer rust en meer energie.

De introductie workshop

Om kennis te maken met Annechien en te ervaren of de workshop reeks ‘Terug naar Jezelf’ bij jou past start je met de introductie workshop. De introductie workshop volgt in het klein de aanpak van de reeks met een deel theorie, een deel oefeningen en een deel interactie. Onderwerp van de introductie workshop is ‘Stress en Balans’, van overleven naar leven.

De workshop reeks ‘Terug naar Jezelf’

Workshop 1 ‘De innerlijke familie’ start met een verdieping van de introductieworkshop over ‘Stress en Balans’ en de oude reactie van het lichaam om te vechten, vluchten of te bevriezen. Je leert hoe je de signalen van je lichaam kunt herkennen en wat je kunt doen om weer terug in je lijf te komen. Het model van de innerlijke familie wordt hierbij gebruikt als kapstok om te kijken naar wat je nodig hebt om de balans weer terug te vinden.

Workshop 2 ‘Karakterstructuren’ gaat over de overlevingsmechanismen die je hebt ontwikkeld tussen nul en zes jaar. Je kunt deze overlevingsmechanismen zien als maskers, die ooit nuttig waren omdat je toen nog klein was en je geen andere mogelijkheden had. Vaak draag je deze maskers nu nog, terwijl dat niet altijd nodig is. De maskers beperken je nu onbewust in wat je van je zelf laat zien en hoe je reageert. Om bewust andere keuzes te maken, is het eerst belangrijk om te (h)erkennen welke maskers jij nu nog draagt.

Workshop 3 ‘Verstrikkingen en projecties’ gaat over authenticiteit, het ontdekken van je ‘Zelf’ en het vinden van je verborgen talenten. Als kind wordt je geboren als puur zelf. In de eerste zes jaar van je leven besluit je door opvoeding, gebeurtenissen en het sociale systeem waarvan je deel uit maakt, dat sommige eigenschappen van jezelf niet gewaardeerd worden en er niet mogen zijn. Met het verbergen van deze eigenschappen verberg je echter ook een deel van je ware kwaliteiten en je authenticiteit. Deze workshop gaat over verstrikkingen, onze schaduw en wat je emoties (projecties) je eigenlijk vertellen over jezelf.

Workshop 4 ‘Transactionele Analyse’ gaat over de besluiten die je ooit hebt genomen naar aanleiding van specifieke gebeurtenissen en die nu nog bepalen hoe je in het leven staat. Besluiten die er voor zorgen dat je steeds in dezelfde patronen terecht komt, omdat je onbewust wilt bevestigen dat het besluit wat je ooit hebt genomen nog steeds kloppend is.

Workshop 5 ‘Je slimme onderbewuste’ gaat over het helder krijgen wat je ziet en voelt. Iedereen past onbewust filters toe om alleen te zien wat je wilt zien, met als doel niet te hoeven zien en voelen wat er ooit geraakt is. In deze afsluitende workshop wordt ingegaan op het realiseren van veranderingen op verschillende niveaus van Neuro Linguïstisch Programmeren tot Somatic Experiencing en wordt teruggegrepen op de wijsheid van het lichaam en de kracht van het onderbewuste.

Deelname

De workshop reeks ‘Terug naar Jezelf’ wordt verspreid over een aantal maanden gegeven aan een vaste groep van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. De kleinere groepen zorgen voor een veilige setting, meer rust en voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng van alle deelnemers.

De workshopsreeks gaat met elke workshop een laagje dieper en kan daarom alleen als reeks gevolgd worden. De workshops duren 4 uur per keer en kosten € 425,- p.p. voor de gehele reeks. De introductie workshop duurt twee uur en kost € 25,- p.p.

Aanmelden kan via info@KaribuCoaching.nl of telefonisch bij Annechien Scholte (06-34936960)

 

 

Neem contact op