Annechien

Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik als (organisatie) adviseur en trainer aan de slag gegaan voor verschillende organisaties. In mijn werk liep ik steeds vast in dezelfde patronen. Na een burn-out in 2010 ben ik begonnen als zelfstandig risicomanager, in de hoop dat de vrijheid en autonomie ervoor zou zorgen dat ik niet meer in dezelfde vicieuze cirkel terecht kwam. Maar niets was minder waar.

Het heeft jaren geduurd voordat ik er achter kwam waardoor de patronen in mij zo sterk waren. Vele wegen heb ik bewandeld en vele opleidingen heb ik gevolgd om mijn innerlijke balans weer terug te vinden. En alhoewel het in al die jaren beter leek te gaan, kwamen er ondertussen nieuwe patronen bij of werden oude patronen steeds sterker. Langzaam aan ontdekte ik meer en meer over vroegkinderlijk ontwikkelingstrauma, Complexe-PTSS en intergenerationeel trauma. En trauma is er in vele vormen. Soms zijn het niet de dingen die ons overkomen zijn, maar dat wat we gemist hebben op het moment dat het gebeurde wat de basis legt voor ontwikkelen van onze overlevingspatronen waar we later zo in vast kunnen lopen. Of is het een openstapeling van kleine gebeurtenissen die uiteindelijk heel groot kan worden, als er steeds iets niet gezien wordt en het maar lang genoeg duurt.

Toen uiteindelijk Internal Family Systems (IFS) op mijn pad kwam kon ik daarmee voor het eerst alle destructieve patronen verklaren waar ik zo lang in vast had gezeten, en nog belangrijker, had ik voor het eerst de mogelijkheid om deze echt te transformeren en om te zetten in een kracht. Nu is IFS de kern van mijn coaching en training. Om zelf ook bewust aan de slag te blijven met mijn eigen delen neem ik deel aan de intervisie en supervisie groepen en blijf ik ook zelf trainingen volgen op het gebied van IFS. Mocht je meer willen weten over mijn opleiding en ervaring voel je vrij om contact op te nemen of kijk hiervoor op mijn LinkedIn profiel.