Over mijzelf

Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik als (organisatie) adviseur en trainer aan de slag gegaan voor verschillende organisaties. In mijn werk liep ik steeds vast in dezelfde patronen. Na een burn-out in 2010 ben ik begonnen als zelfstandig risicomanager, in de hoop dat de vrijheid en autonomie ervoor zou zorgen dat ik niet meer in dezelfde vicieuze cirkel terecht kwam. Maar niets was minder waar. Het heeft jaren geduurd voordat ik er achter kwam waardoor de patronen in mij zo sterk waren. Vele wegen heb ik bewandeld en vele opleidingen heb ik gevolgd om mijn innerlijke balans weer terug te vinden. En alhoewel het in al die jaren beter leek te gaan, kwamen er ondertussen nieuwe patronen bij of werden oude patronen steeds sterker.

Langzaam aan ontdekte ik meer en meer over vroegkinderlijk hoogfunctionerend ontwikkelingstrauma, Complexe-PTSS en intergenerationeel trauma. Trauma is er in vele vormen en de gevoeligheid van ons eigen systeem, dat wat ons overkomen is en dat wat we meegekregen hebben in onze genen maakt dat we geworden zijn wie we zijn. En ja soms zijn dat niet de dingen die ons overkomen zijn, maar dat wat we gemist hebben op het moment dat het gebeurde wat de basis legt voor ontwikkelen van onze overlevingspatronen waar we later zo in vast kunnen lopen. Ook kan een openstapeling van kleine gebeurtenissen uiteindelijk heel groot worden, als het keer op keer steeds niet gezien wordt en het maar lang genoeg duurt. Toen uiteindelijk Internal Family Systems (IFS) op mijn pad kwam kon ik daarmee voor het eerst alle destructieve patronen verklaren waar ik zo lang in vast had gezeten. En nog belangrijker, pas toen had ik voor het eerst de mogelijkheid om deze echt te transformeren en om te zetten in een kracht.

Nu is IFS de kern van mijn coaching en training en zoals Richard Schwartz, de grondlegger van IFS stelt, je kunt een ander niet helpen op plekken waar je zelf niet durft te gaan. Juist omdat je eigen delen als coach of therapeut je dan in de weg gaan zitten. Mijn ervaringsdeskundigheid samen met alle kennis en ervaring die ik op dit pad heb opgedaan is inmiddels mijn kracht geworden, Om zelf ook bewust aan de slag te blijven met mijn eigen delen neem ik deel aan de intervisie en supervisie groepen en blijf ik ook zelf trainingen volgen op het gebied van IFS. Mocht je meer willen weten over mijn opleiding en ervaring voel je vrij om contact op te nemen met mij of kijk hiervoor op mijn LinkedIn profiel.

Het ontstaan van Karibu Coaching en het aanbod

Alhoewel ik bedrijfskunde heb gestudeerd en dertig jaar geleden alles heb geleerd over missie, visie en strategie en alles rondom de vijf P’s van marketing heb ik niets daarvan ingezet om mijn coach praktijk op te zetten en te laten groeien, Dit gebeurde namelijk helemaal van ‘Self’ en ontwikkelde zich in de tijd stap voor stap zonder dat ik daar heel bewust over nagedacht had. Hetzelfde geldt voor mijn boek wat ik geschreven heb, Alhoewel ik al vanaf een klein meisje een boek hebben willen schrijven en het meermaals geprobeerd heb (ook via) uitgevers, had ik het inmiddels al opgegeven dat dit er ooit zou komen. Niet wetende dat het de delen in mij waren die vooral heel hard aan het werk waren iets te realiseren, terwijl het op het moment dat het echt klopt als van Self ontstaat. Een paar jaar geleden had ik dus ook nooit met mijn hoofd kunnen bedenken dat ik hier nu zou staan. Hoe lang ik ook gezocht had en steeds maar opnieuw de vraag stelde: ‘Maar hoe dan?’. Inmiddels zet ik alles wat ik geleerd heb over trauma, IFS en het leven. met liefde en passie, in mijn coachpraktijk én daarbuiten. 

Uitgangspunten in mijn werk

Kennis / psycho educatie is heel belangrijk en kan soms een eerste stap zijn in je eigen proces. Dat is waarom ik op deze website ook een kennisbank heb ingericht voor het verspreiden van kennis over trauma en IFS. Dat is ook de reden waarom ik mijn boek uitgebracht heb. Juist omdat zoveel mensen hebben aangegeven dat mijn schrijfsels zo waardevol waren voor hun eigen proces en ze vaak als een stap verder brachten. 

Daarnaast ben ik van mening dat goede hulp voor iedereen beschikbaar en betaalbaar zou moeten zijn. Eigenlijk vanuit de basis GGZ maar ervaring leert dat er op het gebied van complex trauma nog niet altijd de juiste kennis is. Ik doe dus ook zo veel mogelijk om tarieven voor iedereen betaalbaar te houden, dat is ook waarom ik verschillende prijzen hanteer. Daarnaast hou ik altijd ook ruimte voor mensen die voelen dat het klopt maar onvoldoende financiële ruimte hebben. 

 

 

 

Wil je maandelijks een nieuwe IFS blog, oefening of tip in je mail én op de hoogte gehouden worden van de agenda? Vul dan je gegevens in.

o