Internal Family Systems (IFS) informed workshops en trainingen

Kennismaken met IFS

In deze workshop leer je in vogelvlucht en op hoofdlijnen de basis van IFS en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen die je hebt over IFS. Daarna gaan we praktisch aan de slag, met één of meerdere werkvormen die je met IFS kunt toepassen (zoals bijvoorbeeld IFS opstellingen).

Deze workshop vindt plaats in mijn praktijk ruimte in Lemmer en is geheel verzorgd met koffie, thee en versnapering. Daarnaast ontvangen de deelnemers aan de workshop een exemplaar van mijn boek ‘Er is nog zoveel te winnen’. De middag start om 13:30  en eindigt rond 16:30. Deelname aan deze workshop kost €50,- inclusief 21% btw.

Voor data, tijden en aanmelding zie de agenda.

IFS informed tweedaagse: de basis

De IFS informed tweedaagse staat vooral in het teken van ‘ervaren’ en het doen van lichaamsgerichte oefeningen om jouw Self en je delen beter te leren (her)kennen. Zodat je weer meer in verbinding met je Self, in de flow en vanuit Self-leiderschap kunt gaan leven én werken. Tijdens de twee dagen is er een afwisselend programma, met veel lichaamsgerichte oefeningen, meditaties, IFS opstellingen en meer. De theorie behandelen we alleen in vogelvlucht en niet meer dan nodig is als ondersteuning voor deze tweedaagse. Ter voorbereiding op de tweedaagse kun je eventueel mijn boek lezen, maar ook zonder voorbereiding kun je deelnemen aan de tweedaagse. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12.

De training vindt plaats in mijn praktijk ruimte in Lemmer en is geheel verzorgd met koffie, thee, versnaperingen en lunch. Beide dagen starten om 10:00 en eindigen rond 17:00. Wil je voor of na de dag nog even uitwaaien dan kan dit op het strand van Lemmer of in de mooie bossen in de omgeving. Daarnaast zijn er genoeg mooie locaties in de omgeving om te overnachten. Deelname aan de IFS informed tweedaagse: de basis kost €395,-  inclusief 21% btw. voor particulieren en €425,- exclusief 21% btw. voor degenen die een zakelijke factuur willen ontvangen. Mocht je een beperkt budget hebben waardoor deelname niet mogelijk zou zijn terwijl je wel voelt dat het klopt voor jou? Neem even contact met mij op dan kijken we samen wat er mogelijk is!

Voor data, tijden en aanmelding zie de agenda.

Online IFS informed training: de verdieping

In deze intensieve vijfweekse training wordt niet alleen de theorie van Internal Family Systems behandeld, maar gaat het vooral over bewustwording, van je Self en je eigen delen. Juist omdat dat de basis is voor het werken met de delen van de ander. De training bestaat uit theorie, gezamenlijke oefeningen, reflectie en demo’s. Tussen de blokken door ben ik beschikbaar voor de deelnemers voor vragen en persoonlijke reflecties op het eigen proces. Voor mensen die de training bij mij gevolgd hebben en die tijdens de training of daarna nog een aantal individuele sessies bij mij willen volgen hou ik altijd ruimte vrij.

Tijdens de training is er voldoende ruimte voor het inbrengen van vragen ten aanzien van de theorie, het eigen proces en / of het werken met de anderen waar van toepassing. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan elk blok de power point sheets met de theorie van dat blok, evenals aanvullende informatie. Na elk blok ontvangen de deelnemers de oefeningen die tijdens het blok gedaan zijn alsmede aanvullende oefeningen om zelf te doen in de tussentijd. Van de deelnemers wordt gevraagd dat ze voorafgaand aan elk blok de theorie doornemen. Tijdens het blok wordt namelijk alleen ingegaan op de belangrijkste punten van de theorie en is er vooral ruimte voor het stellen van vragen over dat wat mogelijk niet duidelijk was. Juist omdat de theorie maar één onderdeel is van de training en het vooral om bewustwording gaat.

Mijn ervaring is dat er heel veel geleerd wordt van het delen met elkaar én het meedoen en gezamenlijk reflecteren op de oefeningen alsmede het meedoen aan demo’s. Deelnemen aan deze training vraagt dan ook een bepaalde moed en het durven aankijken van je eigen delen, naast de bedding van een veilige omgeving. Juist omdat de interactie met elkaar het leereffect versterkt. Om het veilig te houden voor iedereen is er in deze training bewust gekozen voor het niet ‘ verplicht’ met elkaar te oefenen en / of om in subgroepen uit elkaar te gaan tijdens deze drie uur. Deze training is daarmee ook heel geschikt voor mensen die een stap willen zetten in het eigen proces en het werken met de eigen belaste delen.

Wil je IFS inzetten in je praktijk en wil je eerst extra oefenen voordat je het gaat toepassen, dan kan dat. Na elk blok wordt er een oefening meegegeven die je gezamenlijk met één of twee andere deelnemers uit de groep kunt doen, waarna er in het eerstvolgende blok ruimte is om hierop te reflecteren en je vragen te stellen. Daarnaast kun je als vervolg de live of online IFS informed training: werken met IFS volgen. Voor de mensen die de online IFS informed training: de verdieping gevolgd hebben zijn er maandelijkse Q&A coach calls, waarin er na afronding van de training de mogelijkheid blijft voor het stellen van vragen voor dat waar je in de praktijk tegen aan loopt en / of in je eigen proces.

De online IFS Informed training bestaat uit vijf blokken van 3 uur verdeeld over vijf weken en vindt via Zoom plaats. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12. Deelname aan de IFS informed training de verdieping kost voor particulieren en €450,- inclusief 21% btw. en €525,- exclusief 21% btw. voor degenen die een zakelijke factuur willen ontvangen. Deelname aan de training is mogelijk na een intake en wederzijds gevoel dat dit de juiste training is voor jou. Mocht je een beperkt budget hebben waardoor deelname niet mogelijk zou zijn terwijl je wel voelt dat het klopt voor jou? Neem even contact met mij op dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Voor data, tijden en aanmelding zie de agenda.

IFS informed intensieve tweedaagse: werken met IFS

Deelname aan de IFS informed intensieve tweedaagse: werken met IFS is alleen mogelijk voor mensen die de online IFS informed training de verdieping hebben gevolgd.

Daar waar je in ‘De verdieping’ de theorie hebt geleerd én vooral met je eigen systeem van delen aan de slag bent gegaan ga je in deze intensieve tweedaagse aan de slag met het werken met de delen van de ander. Hierbij ligt de nadruk op het integreren van het IFS raamwerk en het opdoen van ervaring met verschillende IFS werkvormen zodat je dit kunt integreren in alle kennis, ervaringen en opleidingen die je al in huis hebt in het werken met cliënten.

Deelname aan deze vervolg training vraagt een zekere mate van kwetsbaar op durven stellen, juist om het werken met de ander te kunnen oefenen. Daarnaast vraagt dit voldoende mate van Self om vanuit je onbelaste delen en waar nodig vóór je belaste delen te spreken wat je opmerkt in je eigen systeem in het werken met elkaar én als reactie op de belaste delen van de ander. Ook in deze training blijft de basis het steeds beter leren kennen van je eigen systeem van delen, want dat is de basis voor het veilig werken met anderen.

De intensieve tweedaagse vindt plaats in mijn praktijkruimte in Lemmer en is geheel verzorgd met koffie, thee, versnaperingen en lunch. Beide dagen starten om 10:00 en eindigen rond 17:00. Wil je voor of na de dag nog even uitwaaien dan kan dit op het strand van Lemmer of in de mooie bossen in de omgeving. Daarnaast zijn er genoeg mooie locaties in de omgeving om te overnachten. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12.

Deelname aan deze tweedaagse kost €475,- exclusief 21% btw. en is alleen toegankelijk voor mensen die in de praktijk werken met IFS. Deze training is ook goed te combineren met de andere trainingen. Juist omdat in elke training andere werkvormen worden toegepast.

Voor data, tijden en aanmelding zie de agenda.

Online IFS informed training: werken met IFS

Deelname aan de online IFS informed training: werken met IFS is alleen mogelijk voor mensen die de online IFS informed training de verdieping hebben gevolgd.

Daar waar je in ‘De verdieping’ de theorie hebt geleerd én vooral met je eigen systeem van delen aan de slag bent gegaan ga je in deze online IFS informed training: werken met IFS aan de slag met het werken met de delen van de ander. Hierbij ligt de nadruk op het integreren van het IFS raamwerk en het opdoen van ervaring met verschillende online IFS werkvormen zodat je dit kunt integreren in alle kennis, ervaringen en opleidingen die je al in huis hebt in het werken met cliënten.

Deelname aan deze vervolg training vraagt een zekere mate van kwetsbaar op durven stellen, juist om het werken met de ander te kunnen oefenen. Daarnaast vraagt dit voldoende mate van Self om vanuit je onbelaste delen en waar nodig vóór je belaste delen te spreken wat je opmerkt in je eigen systeem in het werken met elkaar én als reactie op de belaste delen van de ander. Ook in deze training blijft de basis het steeds beter leren kennen van je eigen systeem van delen, want dat is de basis voor het veilig werken met anderen.

Deze online training wordt gegeven in vijf blokken van 2,5 uur verspreid over meerdere maanden en is geschikt voor mensen die graag langere tijd en meer stap voor stap het werken met IFS willen integreren in hun eigen praktijk.

Deelname aan deze tweedaagse kost €375,- exclusief 21% btw. en is alleen toegankelijk voor mensen die in de praktijk werken met IFS. Deze training is ook goed te combineren met de andere trainingen. Juist omdat in elke training andere werkvormen worden toegepast.

Voor data, tijden en aanmelding zie de agenda.